Sök

Kalla in energier för det du VILL HA – inte det du redan har

I näringslivet säger man: ”Klä dig för det jobb du vill ha, inte det du har”. På energiplan gäller samma sak. Här med exemplet ledare.

Om du vill ha något som du inte redan har finns det ett ”knep” som alltid fungerar. Faktum är att det är det tryggaste och mest förutsägbara sättet att skapa sin framtid.

Lek med tanken att du är arbetsgivare och ska rekrytera en ny chef, och ni vill internrekrytera (en person som internrekryteras är insatt i verksamheten, vilket är fördel i jämförelse med att rekrytera externt).

Vem hade du valt?

I arbetsgruppen finns det fyra personer som säger att de gärna blir ledare, men de har en osäker energi. De frågar ofta om hjälp och vill få stöd från sin närmsta chef. När de ska presentera något inför grupp är de nervösa och känner sig obekväma. De kommer sällan med några egna idéer.

Däremot har du en person i arbetsgruppen som är trygg i sig själv. När hen får en idé testar hen den (både privat och yrkesmässigt). Hen stämmer av med chefen för att informera och bolla idéer, inte för att få bekräftelse på att hen gör rätt sak. Hen är rakryggad och lättsam. Pratar gärna i grupp inför andra.

Vem av dessa fem personer kommer du att välja som ledare? Någon av de osäkra? Eller den som redan utstrålar ledarenergi? 

Ge folk en chans

Att ge folk en chans känns alltid bra. Det är många som har outvecklad potential som de kan förverkliga.

När man får en chans får man en ”ny kostym” och här gäller det att fylla upp den.

Ja, det finns de som växer in i kostymen, lär sig de nya arbetsuppgifterna och älskar sitt nya jobb. Men det är också vanligt att inte fylla kostymen. Att vara ledare innebär inte ett nytt mindset i ett enda område, utan flera nya mindset i flera områden. Det är mycket att lära.

Det är en lång resa från att lära sig baskunskaper och sätta sig in i något, till att kunna arbetet innan och utan så pass att man kan sätta sin egen prägel på det. Det är inte alla som tycker det är värt det. ”Jobbet inte var det jag hade hoppats på” och så återgår den nyblivna chefen till sin tidigare tjänst utan att uppfylla sin potential.

Så för en arbetsgivare är det därför tryggare att anställa en person som man redan har klivit in i ledarskapet, i jämförelse med en som har potential att kunna göra det.

Detta är något du med outnyttjad potential kan använda till din fördel!

När vi drömmer och längtar kallar vi in energin till en ”för stor kostym”. i takt med att vi växer in i kostymen (och utvecklar vår potential) förverkligar vi våra drömmar.

Kalla in energin i förväg

Om du vill bli ledare kan du redan idag börja öva dig i ledarskap. Börja fylla kostymen i förväg – redan innan jobbet visat sig. Då blir det både lättare att få jobbet samtidigt som övergången in i det nya blir mjukare. På detta sätt blir livet lättare och mer förutsägbart – både för dig och din arbetsgivare.

5 steg för att kalla in energin av ledare:

  1. Sätt intentionen. Vad vill du ha? Vad vill du kunna? Fundera över vad som är skillnaden mellan att vara anställd och vare ledare? Hur vill du vara som ledare?
  • Lär dig färdigheterna som krävs för tjänsten. Öva dig i det som är ledarens arbetsuppgifter. Vad ska hen tänka på? Vad ska hen klara av?
  • Tacka ja när möjligheten visar sig. När ledarskapsuppgiftena börjar komma till dig – du kanske blir erbjuden en förtroenderoll eller något annat mellansteg mellan anställd och ledare – tacka ja på en gång! Troligen är det inte här du ska vara för resten av ditt liv, men det är ditt tillfälle att växa in i uppgiften. Ta vara på detta tillfälle!  
  • Fortsätt lära dig. När du börjar som ledare kommer du att möta massor av saker du inte visste att du behövde lära dig. Nu är det viktigt att du fortsätter att läsa och utbilda dig. Det är här du växer så det knakar. Läs böcker av ledare som inspirerar dig. Lyssna på poddar. Du behöver inte uppfinna hjulet själv, dra nytta av de som gjort resan förut.
  • Kom igenom flaskhalsar: Öppna nya dörrar genom att lära dig av det som triggar dig. När du hittar någon som triggar dig – säkerställ att du bygger bort risken att göra samma misstag. Gör själv det du önskar att andra skulle göra.

Alla dessa saker väcker din ledarskapsenergi och gör att den växer!

Rätt position kommer att komma

När tiden är rätt för dig att fullt ut kliva in i ditt ledarskap kommer den rätta positionen att visa sig. Den kan vara den tjänst du tränat upp dig för, men det kan också vara en tjänst hos en annan arbetsgivare om det är så att kostymen kommer att bli ”för trång” på den nuvarande arbetsplatsen.

Här har livet och de osynliga krafterna full koll!

Din uppgift är att förbereda dig och kalla in de energier du vill ha mer utav. Så kommer livet att placera dig på rätt plats för att dessa ska kunna gro.

På detta sätt utvecklar du själv din potential, på det sätt som du vill. Dessutom gör du det lätt för livet att hjälpa dig. När det är tydligt vad du vill ha är det också lätt att ge dig det.

Guidad reiki som kan hjälpa dig att hitta nya vägar är:

I de första stegen:

Är du mitt i resan och behöver hjälp att komma vidare?

Mitt i resan:

Vilken guidning får det att pirra av längtan och förväntan?

Vilken potential vill du fylla hos dig själv?

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x