Sök

I sår minns vi minnen av sår

Minnen och impulser till att agera är inte så nyckfulla som vi tror. Det finns en logik i det som kommer till oss.

”I ceremoni minns vi alla tidigare ceremonier.” Orden kommer ifrån en schaman som jag gick utbildning för.

Nu, när jag varit i ceremoni många gånger, förstår jag vad han menade. När jag exempelvis upplever en trumresa så kommer minnen ifrån tidigare trumresor tillbaka.

Fenomenet har mer med vår mänsklighet än med andlighet att göra, för det är likadant när jag är på en flygplats. Då minns jag tidigare resor. Doften av utland fungerar likadant. Många pratar om kanel och minnet av kanelbullar från barndomen. För mig är kardemummakaffe ett starkare minne. Filmer och musik fungerar på samma sätt.

Detta var (förhoppningsvis) de positiva minerna i ceremonitid. Men vad händer när samma fenomen händer i den ”negativa” ceremonitiden?

Minns du vad du gjorde?

Vissa par brukar, när de grälar, ta upp alla oförrätter de haft. ”När du gjorde X!” ”Men – det var ju för tio år sedan!” Det som händer är att de är i sår och då minns de alla tidigare gånger de varit i sår.

Vips har både nuet och det rationella sinnet försvunnit, det enda som vi tänker på när vi är i sår är sår. Om vi tidigare var glad, tacksam och harmonisk kan vi nu bli fullständigt personlighetsförändrade.

Och fort kan det gå.

En enda scen i film kan trigga ett sår – och vips minns vi alla tidigare sår. Vår partner sitter oförstående i soffan? Vad hände? Var tog du vägen?

Har du upplevt något liknande? Antingen i dig själv eller sett det hos någon annan…

Så vad ska du då göra med denna typ av information?

Här har jag två scener som är klockrena!

Jag börjar med den positiva och skapande energin.

Änglarna hänger inte med

Det var en medial kvinna som hade fått en insikt. Hon hade sett en inre bild.

I bilden bad hon änglarna om hjälp – och änglarna sprang gladeligen till henne för att hjälpa henne. Men redan innan hjälpen hade hunnit komma hade kvinnan bytt känsloläge och ändrat sig. Hon ville inte längre ha det hon bett om hjälp för. Så hjälpen föll platt.

Lösningen:

Det hon behövde göra (om hon nu ville ta emot av änglarnas hjälp) var att hålla sin vibration mer konstant. Alltså stanna kvar i samma känsloläge under en längre tid.

Effekten blir att ”tämja sina känslor” men det handlar om att känna sin favoritkänsla oftare! Inte känna allt utan att aktivt välja favoriterna.

Här ska vi inte tänka disciplin eller fokus – för det är inte det som är nyckeln. Fokus och disciplin visar sig när vi håller samma energi och regelbundet kallar in samma sak och befinner oss i samma energiläge. De är resultat, inte orsaken.

Unik energi

En konstnär kallar ofta in en unik energi som väcker något viktigt i henne. Hen gör något som väcker ”rätt känsla”, inspirationen infinner sig och hen skapar.

Kanske har lyckosockar för atleter samma funktion? Man börjar en match med att kalla in energin av seger och framgång.

Kärlek och tacksamhet

Vet man inte vad man vill ha kan man med fördel kalla in energier som kärlek och tacksamhet. Dessa är universalmedel som alltid ger bra saker – i alla sammanhang. Jämt.

Om jag också…

Idoler och förebilder är också finurliga sätt att kalla in mer av det man vill ha. Arketyper fungerar också. Ju mer du känner känslan av dina idoler desto mer av dem får du själv.

Den som aktivt kan välja att kalla in den energi man vill ha kommer att kunna navigera i livet – oavsett vad som händer! Det är en superkraft!

Det var alltså den positiva känslan.

Här är förklaringen vad vi ska göra när vi fastnat i sår.

Kom ur såret!!!

En kvinna hade träffat en man som väckte en djup och innerlig längtan. Aldrig tidigare hade hon känt sig så sedd, bekräftad och uppskattad. Tänk så mycket kul de kunde ha ihop.

Så länge mannen befann sig i samma energi delade han hennes känsla, han längtade efter samma saker.

Men så hände något och rädslan slog till.

Vips slutade paret att hämta energi från sina drömmar. Istället fastnade de i energin av sår – och alla minnen från alla svek och bedrövelser slog över dem.

Betyder det att det som hände i längtan inte var sant? Verkligen inte. Det som hände i längtan var sanningen. Så länge de stannade kvar i denna vibration så skulle längtan fortsätta att manifestera sig.

Betydde det att relationen var fel? Inte det heller. Den var äkta – men den existerade ”bara” i den specifika ceremonitiden. När energin skiftade blev förutsättningarna något helt annat. I sår minns vi alla minnen av sår. Och här har vi människor en märklig olat.

Vi vill inte bli sårad, så vi håller kvar i minnet av sår, säger ord som är präglade av sår och fattar beslut som grundar sig i sår. En jädra röra, det är vad det blir. Man kan inte förverkliga sina drömmar om man befinner sig i energin av sår.

Kroka in i den energi man vill ha

Det snabbaste och enklaste sättet att säkerställa att man lyckas med det man drömmer om är att kroka in i drömmen och lossa alla krokar till rädslor.

Sedan sköter livet resten. Änglarna hjälper oss alltid, bara vi tar emot av deras hjälp.

Om kvinnan i fråga håller kvar i sin längtan så kommer hon att få det hon längtar efter. Kanske blir det med den man som väckt denna längtan, kanske blir det med någon som matchar hennes längtan ännu bättre? Det vet vi inte. Här ligger universums mirakel.

Om hon kallar in energin av det hon vill ha så kommer hon att få det! På ett eller annat sätt.

Men om hon krokar in i sår så kommer hon istället få något som matchar hennes sår.

Kroka ur rädslan

Så hur gör man då?

Hur gör man då för att kroka ur sår?

Ta kontakt med den ljuvliga känslan under alla lager av tankar och känslor! Minns vem du verkligen är.

Och om det behövs kanske en storrening är på sin plats.

Dröm stort!

Anna-Sofia Giese Vesterlund
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x