Sök

Vilken är skillnaden mellan en blockering och en flaskhals?

I andliga sammanhang pratar man ofta om blockeringar, men det finns tillfällen när begreppet flaskhals passar bättre.

Blockering är ett begrepp som används för när energin (av någon anledning) är avslagen. Ofta pratar man om chakran och energin i chakrat, men det kan också vara mentala blockeringar där man inte kommer vidare.

Själv ser jag ordet blockering som en sten. Om livskraften är ett frö så är blockeringen en sten som ligger på fröet. Det finns potential till livskraft, men den kommer ingenstans. Den är blockerad.

Den svagaste länken

Flaskhals är inget traditionellt andligt begrepp. Jag kom i kontakt med det när jag läste företagsekonomi och det har varit med mig sedan dess.  

Exemplet vi fick lära oss var tillverkning av en produkt. Produktionen gick som på räls, till man ökade produktionen. Då visade sig nämligen flaskhalsarna, eller kedjans svagaste länk.

Men det slutade inte där. För när man åtgärdat den första flaskhalsen, då ökade produktionen igen, men då visade sig nästa flaskhals – nästa svagaste länk.

Flaskhalsen innebär att energiflödet är mindre än sin potential, men det är inte helt avstannat. Det flödar fortfarande.

Ständigt förbättringsarbete

Begreppet flaskhals påminner mig om att det alltid finns någon svag länk som behöver göras stark. Var jag än befinner mig, vad jag än gör, så kommer jag alltid ha en flaskhals som håller mig tillbaka.

Dessutom kommer vi alltid att möta nya flaskhalsar när vi utvecklas. Saker som fungerade tidigare kommer sluta fungera på den nya nivån. Ett ständigt förändringsarbete.

Just nu upplever jag…

Samtidigt tycker jag att ordet flaskhals och nuvarande strypt energiflöde är mer lättarbetat, och inte lika ödesmättat, som ordet flaskhals.

Hör du skillnad på:

Just nu ligger flaskhalsen i min kommunikation

I jämförelse med:

Jag har blockeringar i mitt halschakra.

När tipsar jag om några andra inlägg som kanske kan hjälpa dina tankar vidare gällande ny balans när du lägger in något nytt.

Läs: En ny ingång på balans >

Läs: Viktigt för att lyckas under tillväxten >

Vilka ord använder du för att göra utvecklingen mer inspirerande?

PS: Boka andlig vägledning om du vill få hjälp att sätta fingret på dina nuvarande flaskhalsar i din personliga utveckling.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x