Sök

Bättre att balansera och fördela energin – än att öka där det gör ont

Många gånger är det inte mer på det ställe som gör ont som ger lindring. Istället kommer lättnaden när energin fördelas ut på ett större område.

Om du någon gång haft stresshuvudvärk och gett dig handpåläggning (Reiki) kan du ha upptäckt att huvudvärken försvinner snabbare om du håller händerna i ljumskarna (eller gör jordande meditationer) än om du håller direkt på huvudet.

Chakrabalanseringen har liknande effekt.

Hur kommer det sig att det är så?

Omfördela flödet

Om vi har ont i huvudet har energin av någon anledning stannat av. Det kan handla om tillfällig överbelastning, eller så kan det vara en flaskhals (vilket innebär risk för varaktig överbelastning om vi inte åtgärdar flaskhalsen och stärker det som är skört).

Många gånger vill vi lägga händerna direkt på smärtan där vi har ont, ibland går smärtan också över.

Men om vi börjar må sämre när vi lägger händerna där vi har ont kan detta indikera att det redan ”är fullt”. Dessa gånger behöver vi inte mer energi där det redan är fullt. Istället behöver vi ”fördela ut” kroppens energi.

Jordning

Vanligtvis är ljumskarna ett universalställe när man vill komma åt saker som framförallt sitter ”i huvudet”, huvudvärk, yrsel och liknande.

Genom att ”dra ned” energin dit den saknas minskar man överbelastningen. Är det fler som har just ljumskarna som favorit-reiki-position?

En guidning som är extra bra i detta sammanhang är Superjordning – hämta kraft från moder jord. Det är också extra mycket jordande energier i Känslomässig storstädning i farten.

Fördela energi i hela energikroppen

Chakrabalanseringen passar perfekt för den som vill ha tillbaka ett jämt energiflöde i hela kroppen. Dessutom ”löser den upp” följdproblem och annan stagnation. På bara 20 minuter hinner man igenom hela kroppen.

Vilka är dina favoritpositioner/favoritguidningar för att bli av med överbelastningshuvudvärk?

Anna-Sofia Giese Vesterlund
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stäng
Med kärlek från Känsla.nu
Copyright © 2024. Alla rättigheter förbehållna.
Stäng
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x